Okruženje

  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery

Vodice

Smještene u srcu Dalmacije, okružene prekrasnim otocima jedne od najrazvedenijih obala svijeta, Vodice su poznato turističko mjesto koje već desetljećima ugošćuje turiste iz svih dijelova svijeta kojima pruža istinsku ljepotu i užitak godišnjeg odmora.

Mnogi se gosti stoga vraćaju na ove prekrasne obale jer ne mogu odoljeti ljepoti prirode koja svaki puta iznova oduzima dah i najizbirljivijim gostima. Ovo mjesto ima ponešto za svakoga. Uz prekrasne šljunčane plaže, koje krasi čista i bistra voda, pruža Vam se mogućnost i mnogobrojnih izleta, te krstarenja na obližnje otoke kao što su otok Prvić, Žirje, Zlarin i Krapanj.

Ako volite ronjenje posjetite otoke Krapanj i Zlarin i uživajte u čarobnom svijetu jadranskih spužvi i koralja. Ljubitelji životinja i djeca zasigurno će se oduševiti izletom na otok Logrun poznat kao 1. svjetski rezervat magaraca .

Nacionalni Park Kornati je labirint od 140 otoka, otočića i hridina koji se smjestio na samo 300 km2. Kako legenda kaže, Bog je stvorio Kornate posljednjeg dana stvaranja svijeta od nešto bijelog stijenja što mu je preostalo u ruci i odlučio da ne treba ništa mijenjati. Dođite i uvjerite se sami u iznimnu ljepotu ovog čuda prirode.

Samo 25 km od Vodica teče biser i ponos ovog kraja, rijeka Krka (Nacionalni Park) sa svojim mnogobrojnim slapovima, jezercima i kanjonima, varljiva i nepredvidiva, ljepotica koja osvaja. Ponekad tiha i nepomična, pa onda divlja i razigrana u svojim tokovima preskače kanjone i teče, te se sliva u jezera i jezerca, u more, o kamen i hridi, te prosipa bisere svježe slatke vode. Prigrlite ljepotu nedirnute prirode i osjetite dah prošlosti u tvrđavama starih hrvatskih velikaša kao što je Rimski vojni logor Burnum i amfiteatar s četiri ulaza – donacija cara Vespazijana.

“Sportske duše” će uživati u plivanju, vožnji “bananom”, scooterima, surfanju, tenisu, ronjenju, bazenima i biciklizmu. Vodice i Šibenik sa okolicom imaju mnogo obilježenih biciklističkih staza koje vode do mnogih kulturnih i povijesnih spomenika (srednjovjekovnih crkvica i bunara po kojima je ovo mjesto i dobilo ime).

Ako volite ribolov, Vodice nude mogućnosti iznajmljivanja brodica, ribolova s vlasnikom brodice i izlet na Vransko Jezero, samo 25 km udaljeno.

Grad Šibenik, 13 km udaljen od Vodice najveći je grad u Šibensko-kninskoj županiji kojoj pripadaju i Vodice. Posjetite Šibensku katedralu – značajan spomenik hrvatske i svjetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a te šibenske tvrđave Sv. Mihovil i Barone koje omeđuju utvrđenu staru jezgru grada Šibenika.

Ako želite pobjeći iz grada posjetite brojna seoska gospodarstva gdje možete kušati ukusne domaće delicije i kvalitetno dalmatinsko vino, te saznati puno o načinu života lokalnih ljudi (branje maslina, priprema domaćeg vina i sl.)

Danju okupane suncem, pune života, zabave, nasmiješenih lica, Vodice noću kao da su jos življe. Prekrasna marina sa rivom i šetalištem omiljeno je okupljalište turista koji okrijepu i zabavu nalaze u mnogobrojnim kafićima, slastičarnicama i restoranima koji nude ukusne riblje i mesne specijalitete po domaćim receptima. A sve to uz romantične zvukove klapskih pjevača, koji prolaze ulicama i daju poseban ugođaj ljetnim večerima. Klapska dalmatinska pjesma izvorni je proizvod hrvatske kulturne baštine.

Posjetite Vodice i ukoliko niste zaljubljeni, zaljubit će te se u ovo živopisno mjesto. Veselite se s Vodičanima i svim gostima Vodica i Srime 03.08. na pučkoj fešti u Srimi i 04.08. na Vodičkoj fešti. Zaplešite u brojnim diskotekama i noćnim klubovima te se zabavite na brojnim koncertima i tematskim manifestacijama koje za Vas pripremaju Turistička zajednica Vodice i Vodičani.

Želimo vam najljepši godišnji odmor u životu!k